Kedvezményezett neve: Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zártkörűen működő Részvénytársaság

A projekt címe: Elek Gyula Aréna komplex energetikai korszerűsítése

A szerződött támogatás összege: 300.000.000 Ft

A támogatás mértéke: 100 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zártkörűen működő Részvénytársaság az „Elek Gyula Aréna komplex energetikai korszerűsítése” című pályázattal 300.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretén belül az „Állami tulajdonú sportlétesítmények energetikai fejlesztése” tárgyú pályázati felhívás alapján.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.06.23.

A projekt azonosító száma: KEHOP-5.2.12-17-2017-00004

 

 

A KEHOP-5.2.12-17-2017-00004 projekt leírása:

Az MNV Zrt. az állami vagyon felelős kezelőjeként vissza nem térítendő európai uniós támogatásból végzi el a budapesti Elek Gyula Aréna teljesörű energetikai korszerűsítését (KEHOP-5.2.12-17-2017-00004). A munkálatok három fő területet céloznak meg; az építészeti és épületgépészeti átalakítások mellett a kapcsolódó villamossági fejlesztések is megtörténnek.

A rekonstrukció során nemcsak a tetőszerkezet, hanem a homlokzati, különböző technológiával készült falazatok is megfelelő szigetelést kapnak és az épület meglévő nyílászáróit új, kiváló hőszigetelésűekre cserélik. Megújul a jelenlegi légtechnikai és a teljes fűtési rendszer is, a jövőben kondenzációs kazán biztosítja a téli időszakban a megfelelő hőmérsékletet.

A beruházás eredményeként az Elek Gyula Aréna épületének energiatakarékossága megfelel napjaink elvárásainak, a létesítmény energiafelhasználásának racionalizálása összhangban van a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban meghatározott eredményekkel és a környezetvédelmi célkitűzésekkel egyaránt. A korszerűsítésnek köszönhetően az aréna hővesztesége jelentősen csökken, ezáltal a létesítmény üzemeltetési költségei lényegesen kedvezőbbé válnak. A beruházás még a téli időszak előtt elkészül, így a fűtésszezon beköszöntével a már megújult aréna fogadja látogatóit.


 

Projektindító sajtóközlemény

Projektzáró sajtóközlemény

Feltöltés ideje: 2017. június 21.
Utoljára módosítva: 2021. szeptember  29.